Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Realisaties

Afrormosia gevelbekleding - Tessenderlo

Terug

Afrormosia gevelbekleding als eyecatcher

Bij deze gevel in Tessenderlo werd Afrormosia hout gebruikt om een eyecatcher in de gevel te creëren tussen de ramen van de bovenverdieping en boven de voordeur. Zo vormt deze houten gevelbekleding een mooie aanvulling op de gewone bakstenen gevel. Het oog wil namelijk ook wat.Later zal deze bakstenen gevel nog verder afgewerkt worden met spuitkurk, crepi of Equitone vezelcementplaten, wat een zeer mooie combinatie zal vormen met de Afromosia gevelbekleding.

Doordat Afrormosia een zeer duurzame houtsoort is en weinig tot geen behandeling van het hout nodig is, is dit een ideale houtsoort voor gevelbekleding. 

Afrormosia is een soort Afrikaanse hardhout met een prachtige nerfstructuur en een doorgaans gelijkmatig patroon. Eens afgewerkt, heeft de houten gevelbekleding een goudbruine kleur met hoge glans. In goede omstandigheden verkleurt deze houtsoort op een subtiele wijze naar zilverbruin. Als u het natuurlijke vergrijzen van het hout wil tegengaan, kan u uw gevelbekleding uiteraard jaarlijks behandelen met olie of verf, maar eigenlijk heeft een stabiele houtsoort zoals Afrormosia geen behandeling nodig.

Afrormosia is zeker niet de goedkoopste houtsoort voor gevelbekleding, maar als je de voordelen van een kwaliteitsproduct als Afrormosia vergelijkt met andere houtsoorten, kan je er zeker van zijn dat uw gevelbekleding er jarenlang prachtig uit zal zien. Het hout zal namelijk niet rotten, zwart worden of barsten.

DAZ CONSTRUCT denkt met je mee

Samen gaan we voor een perfect resultaat waar je nog héél lang van kan genieten.

DAZ CONSTRUCT BV

 
BE0780.552.763
RPR Leuven

Partners